Aeroportul Internațional Mărculești, obligat de o instanță din Sankt Petersburg să achite peste €1 mln unei companii rusești
Full Article 2 minutes read

Aeroportul Internațional Mărculești, obligat de o instanță din Sankt Petersburg să achite peste €1 mln unei companii rusești

Curtea de Arbitraj din Sabkt Petersburg a decis că administrația Aeroportului Internațional Mărculești trebuie să achite peste un milion de euro unei companii rusești, care ar fi efectuat reparația unor elicoptere și accesorii. Contactat de NM, consilierul prim-ministrului în domeniul infrastructurii și transportului Oleg Tofilat a declarat că partea moldovenească va contesta decizia instanței.

Potrivit deciziei publicate pe 24 august, compania rusească a atacat în judecată Aeroportul Internațional Mărculești și a cerut compensații în mărime de 1 095 715 euro, alte 48 380 de dolari pentru datorii, 436 092 de euro și 7 740 de euro drept penalități, precum și 358 430 de euro și 6 362 de dolari în calitate de comision pentru utilizarea creditului comercial.

Potrivit materialelor din dosar, între compania din Sankt Petersburg și aeroport au fost încheiate, în total, 7 contracte privind reparația unor elicoptere și ale unor accesorii, lucrări care au fost efectuate. Compania rusească susține că partea moldovenească nu a achitat serviciile și din acest motiv a fost nevoită să se adreseze în judecată.

Pe 12 august, Curtea de Arbitraj din Sabkt Petersburg a dat câștig de cauză companiei din Rusia. Mai mult, magistrații au dispus că aeroportul moldovenesc trebuie să achite și 200 000 de ruble rusești (circa 2,2 mii de euro) în calitate de cheltuieli de judecată.

Reprezentanții aeroportului nu s-au prezentat la ședința de judecată. Aceștia au dreptul să atace decizia timp de o lună de la pronunțarea acesteia.

Contactat de NM, consilierul prim-ministrului în domeniul infrastructurii și transportului, Oleg Tofilat, a precizat că este vorba despre evenimente care au avut loc acum câțiva ani. Potrivit acestuia, aeroportul va contesta decizia instanței. Oficialul a subliniat că partea moldovenească a solicitat amânarea examinării dosarului, însă magistrații au luat o altă decizie. Oleg Tofilat ne-a recomandat să solicităm informații mai detaliate de la reprezentanții Aeroportului.

Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții Aeroportului Internațional Mărculești, însă aceștia ne-au spus că sunt în concediu până pe 1 septembrie. Telefonul directorului general Nicolae Clichici este deconectat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: