„Afară cu corupția”. Protest în fața Curții de Apel Comrat, față de arestul unui bărbat (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Afară cu corupția”. Protest în fața Curții de Apel Comrat, față de arestul unui bărbat (VIDEO)

Câteva zeci de persoane au inițiat un protest în fața Curții de Apel Comrat. Manifestanții au adus cu ei pancarte și au scandat „Libertate” și „Afară cu corupția”. Aceștia protestează față de arestul unui locuitor al orașului Vulcănești, care este învinuit de incendierea sediului procuraturii din raion.

Imaginile live au fost publicate pe Facebook de către activista civică Maria Olar.

Este vorba despre procesul de judecată a lui Feodor Buzaji. Acesta este acuzat pentru huliganism agravat și tentativă de distrugere sau deteriorare intenționată a bunurilor. Cazul a avut loc în noaptea de 14 septembrie 2020. Persoane necunoscute au deteriorat camera de luat vederi de la intrarea în sediul procuraturii, după care au incendiat două cauciucuri auto, stropite cu inflamabil. În rezultat, a fost deteriorată ușa de la intrare în clădirea procuraturii.

Presupusul autor al faptei a fost identificat și reținut. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al orașului Vulcănești, în vârstă de 45 de ani, care ar fi recurs la acest gen pentru a-și răzbuna fiul, cercetat și condamnat pentru o serie de crime comise cu intenție.

Inculpatul se află în arest, iar fiind audiat, nu și-a recunoscut vina. Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la 7 ani închisoare.

Nu este primul protest față de arestul lui Feodor Buzaji. Potrivit portalului Nokta, soția învinuitului susține că acesta este nevinovat, iar incendiul a fost provocat de o altă persoană. Mai mult aceasta acuză magistrații de corupție.Valentin Buzjagi a expediat o plângere adresată procurorului general, Alexandr Stoianoglo, însă, deocamdată, susține că nu a primit niciun răspuns.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: