Agenda de aderare europeană, discutată de Maia Sandu cu Emmanuel Macron
Full Article 2 minutes read

Agenda de aderare europeană, discutată de Maia Sandu cu Emmanuel Macron

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut pe 17 martie un dialog telefonic cu Președintele Franței, Emmanuel Macron, despre situația economică și de securitate din țară. Președinta i-a comunicat Președintelui Franței că instituțiile moldovenești țin piept provocărilor lansate din exterior și realizate de către grupurile corupte din țară.

De asemenea, Președinta l-a informat pe omologul său despre acțiunile întreprinse de guvernare în contextul agendei de integrare europeană, inclusiv despre reformele în justiție și determinarea autorităților de a avansa în pofida obstacolelor întâmpinate.

Oficialii au vorbit și despre pregătirile celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie, la noi în țară, subliniind că această inițiativă a Președintelui Macron este o platformă necesară de discuții pentru toate statele europene.

Lidera de la Chișinău a mulțumit pentru parteneriatul puternic cu Franța și pentru proiectele realizate prin Agenția Franceză de Dezvoltare (AFD), inclusiv cele care ne ajută să creștem eficiența energetică.

Președintele Macron ne-a asigurat că Franța ne este alături pentru a depăși greutățile cu care ne confruntăm și în eforturile noastre de dezvoltare democratică.

Amintim că președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat sprijinul pentru omologul său moldovean, Maia Sandu, fața de „tentativele de destabilizare rusești” în Republica Moldova și „tensiunile pe care acestea le provoacă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: