Ai rămas fără bucătărie și fără bani? Responsabilii pe protecția consumatorilor reacționează în cazul Bismobil Kitchen
Full Article 2 minutes read

Ai rămas fără bucătărie și fără bani? Responsabilii pe protecția consumatorilor reacționează în cazul Bismobil Kitchen

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor informează consumatorii cu privire la suspiciunile de înșelătorie în privința companiei Bismobil Kitchen. De menționat că fondatorul companiei a fost reținut pe 23 ianuarie. Instituția spune că în adresa Inspectoratului a parvenit deja o reclamație cu privire la nemulțumirea unui consumator. Totodată, instituția îndeamnă cetățenii să sesizeze autoritățile în cazul în care le sunt încălcate drepturile. 

Inspectoratul declară, pe 23 ianuarie, că monitorizează situația creată.

„Suntem aproape de consumatori pentru a le oferi consultanță gratuită și a interveni în apărarea drepturilor acestora”, se arată într-o declarație.

Totodată, instituția menționează că în adresa Inspectoratului a parvenit deja o reclamație din partea unui consumator – „în legătură cu constatarea clauzelor abuzive în contractul de producere/livrare a bucătăriei, fapt pentru care va fi citat Bismobil Kitchen pentru depunerea explicațiilor și impunerea măsurilor necesare pentru protejarea intereselor economice ale consumatorilor”.

La fel, instituția declară că în cazul în care consumatorilor li s-au încălcat drepturile sunt îndemnați să sesizeze Inspectoratul la telefonul consumatorului  022 51 51 51 pentru consultanță.

Compania este acuzată că a luat banii pentru bucătăriile pe care nu le-a mai livrat. La Poliție, victimele continuă să înregistreze plângeri. Oamenii legii au deja 15, au menționat reprezentanții Poliției pentru NM. Valoarea prejudiciului se va stabili mai târziu.

***

Fondatorul Bismobil Kitchen, compania care ar fi păgubit sute de clienți în Republica Moldova și România, a fost prins de oamenii legii. Mihail Șaran a fost reținut pe 19 ianuarie la Aeroportul Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara. Acesta își va petrece următoarele 20 de zile în arest preventiv la Penitenciarul 13.

Neregulile au început acum trei luni în România. Presa de acolo scrie că mii de români au rămas fără bani și mobilă. Potrivit Știri de Cluj, până acum au fost depuse 54 de plângeri la poliție, iar în 15 cazuri a fost inițiat dosar penal pentru înșelăciune.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: