Air Moldova, declarație după blocarea celor două nave în Antalya: Foștii directori sunt de vină, este un atac raider
Full Article 3 minutes read

Air Moldova, declarație după blocarea celor două nave în Antalya: Foștii directori sunt de vină, este un atac raider

Compania Air Moldova a publicat în seara de 6 iunie o declarație cu privire la perturbările de orar din data de 4 și 5 iunie 2022. Administrația dă vina pe fosta conducere. 

Reprezentanții Air Moldova au menționat că contractul cu agentul din Turcia, prin care se invocă „pretenții financiare”, a fost încheiat la 21 iunie 2013 și a fost reziliat în 2017. În momentul rezilierii, nu ar fi fost atestate datorii.

Situația care a dus la perturbarea orarului de zbor și blocării aeronavelor Air Moldova pe aeroportul din Antalya este rezultatul administrării a unui management defectuos, în frunte cu unul din foștii Directori Air Moldova, atunci când Air Moldova era întreprindere de stat. La rezilierea acestui contract, nu au fost atestate datorii din partea Air Moldova față de prestator, în acest sens au fost semnate și acte de decontări reciproce care denotă lipsa datoriilor”, se arată în declarație.

„Suntem convinși că este un atac raider asupra Air Moldova”

Potrivit Air Moldova, abia după rezilierea contractului au venit notificări despre pretinse datorii.

Verificările au arătat că datoriile invocate aparțin unui alt agent economic, unul dintre cei mai mari TOUR OPERATORI din Republica Moldova la acel moment. Drept urmare, acel agent economic nu își mai desfășoară activitatea comercială în prezent. În mod nedrept, această datorie a fost adjudecata companiei Air Moldova de către instanța turcă, aducând pagube financiare enorme pentru activitatea Air Moldova și a urmărit scopurile personale ale administratorului de atunci. Suntem convinși că acest caz este un atac raider asupra Air Moldova”, se mai arată în declarație.

Mai mult, conducerea companiei susține că în spatele celor întâmplate ar fi „actori de pe piața aeronautică”, care ar încerca să le destabilizeze activitatea.

„În timpul apropiat publicul larg va afla inclusiv și numele celor care au participat la acest proces și care poartă responsabilitate pentru prejudiciile aduse companiei Air Moldova și pasagerilor săi. Organele competente vor fi sesizate despre aceste ilegalități. Cerem organelor competente și opiniei publice să nu rămână indiferenți, adevărul și dreptatea trebuie să fie descoperite și mediatizate”, a conchis Air Moldova și și-a cerut scuze de la pasageri.

***

Amintim că, pe 4 iunie, zeci de pasageri s-au pomeni blocați pe aeroportul din Turcia, după ce două aeronave Air Moldova nu au fost lăsate să decoleze de către autoritățile turce, din cauza unor pretinse datorii contractuale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: