Air Moldova, reacție după ce i s-a interzis efectuarea zborurilor către Moscova
Full Article 2 minutes read

Air Moldova, reacție după ce i s-a interzis efectuarea zborurilor către Moscova

Air Moldova reacționează la directiva emisă de Autoritatea Aeronautică Civilă prin care i se interzice efectuarea zborurilor către Moscova. Compania spune că va comunica cu Autoritatea pentru a soluționa situația, iar „în cazul nesoluționării problemei”, Air Moldova își rezervă dreptul de a apela în instanță.

Compania Air Moldova spune că va comunica cu Autoritatea Aeronautică Civilă în vederea soluționării situației privind actele menționate în Directiva emisă.

„În cazul nesoluționării acestei probleme cu Autoritatea Aeronautică Civilă, ne rezervăm dreptul de a apela în instanță”, comunică reprezentanții companiei.

Într-o adresare către pasageri, Air Moldova spune că nu va putea opera zborurile spre și din Moscova începând cu 1 octombrie, precum a anunțat anterior. Astfel, vânzările biletelor spre/din Moscova au fost sistate.

„Pasagerii care au procurat bilete pentru zborurile din 1 octombrie 2022 sunt rugați să expedieze un email la adresa [email protected] pentru rambursare”, susține compania.

De menționat că Autoritatea Aeronautică Civilă a R. Moldova a emis o directivă operațională prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali. Anunțul a fost făcut pe 10 septembrie de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

În cadrul unei emisiuni din 9 septembrie curent, Spînu a declarat că astfel de zboruri sunt riscante și a rugat cetățenii să nu se lase mințiți. Și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că anunțul Air Moldova „este un instrument de manipulare și dezinformare”

Amintim că Air Moldova a anunțat pe 9 septembrie, că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: