Ajutorul social pentru perioada rece a anului ar putea fi acordat mai multor familii defavorizate
Full Article 2 minutes read

Ajutorul social pentru perioada rece a anului ar putea fi acordat mai multor familii defavorizate

Venitul mediu lunar garantat, utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului urmează a fi majorat. În acest sens, comisia protecție socială, sănătate și familie a examinat într-o ședință modificarea Legii cu privire la ajutorul social. Proiectul de lege urmează a fie supus dezbaterilor și aprobării în ședința plenară a Parlamentului.

Proiectul prevede majorarea multiplicatorului pentru venitul mediu lunar garantat, de la 2,2 la 2,6, care este utilizat pentru stabilirea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului.

Astfel, va fi majorat cu 478,4 lei venitul minim lunar garantat, de la 2631,2 lei până la 3109,6 lei, în baza căruia familiile defavorizate pot solicita ajutor pentru perioada rece a anului.

De ajutor pentru perioada rece a anului urmează să beneficieze aproximativ 214 mii de familii defavorizate. Ulterior, Guvernul urmează să modifice și cuantumul ajutorului pentru perioada rece a anului, prin majorarea acestuia de la 500 lei până la 700 lei, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022.

În contextul noilor reglementări, va fi necesară alocarea suplimentară a mijloacelor financiare din bugetul de stat în volum de circa 43,4 mil. lei pentru o lună și circa 173,6 mil. lei pentru patru luni (decembrie 2021-martie 2022).

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: