(UPDATE) Alegeri la Bălți: Până la ora 18:00, peste 9% dintre alegători s-au prezentat la urnele de vot
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) Alegeri la Bălți: Până la ora 18:00, peste 9% dintre alegători s-au prezentat la urnele de vot

UPDATE: Până la ora 18:00, dreptul la vot și-au exercitat 9296 de persoane (9,09%).

Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că procesul de votare în municipiul Bălți se desfășoară în regim normal, iar până la ora 15:00, dreptul la vot și-au exercitat 6 340 de persoane (6,21%).

Conform informațiilor prezentate de Inspectoratul General al Poliției, până la această oră nu au fost înregistrate încălcări.

Precizăm că astăzi, 19 decembrie 2021, are loc al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar municipiului Bălți. Anterior, cel de-al doilea tur de scrutin din 5 decembrie a fost suspendat de CEC.

Candidata Partidului Politic Șor, Marina Tauber, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur, a fost exclusă din cursa electorală din cauza utilizării mijloacelor financiare nedeclarate, iar ca urmare, în turul doi urmau să se dueleze candidatul independent Nicolai Grigorișin și următorul cel mai bine clasat în turul întâi – candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci. Ultimul însă a depus cerere de retragere. La fel a făcut și candidatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alexandr Nesterovschi, care era pe locul patru după numărul de voturi în primul tur de scrutin.  În consecință, în turul doi vor participa candidatul independent Nicolai Grigorișin (locul II) și candidatul Partidului „Patrioții Moldovei” Nicolae Chiriliciuc (locul V după numărul de voturi acumulate în turul întâi).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: