Alegeri la Hâncești. Câte persoane s-au prezentat la urnele de vot
Full Article 2 minutes read

Alegeri la Hâncești. Câte persoane s-au prezentat la urnele de vot

„Procesul electoral din circumscripția Hâncești se desfășoară în regim normal”. Anunțul a fost făcut de Dorin Cimil, președintele Comisiei Electorale Centrale, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 15 martie. 

Acesta a mai informat că la urnele de vot s-au prezentat circa 9 800 de alegători sau circa 16% din numărul total celor incluși în listele electorale.

De asemenea, cea mai mare rată de participare este înregistrată în localitatea Sărata-Mereșeni (25%). Pe de altă parte, cea mai mică rată de participare la vot se atestă în localitatea Lăpușna (10%).

Mai mult, în localitatea Logănești a fost documentat un caz de transportare a alegătorilor la secția de votare.

Precizăm că alegătorii din circumscripția nr. 38, Hâncești, care cuprinde teritorial municipiul Hâncești și alte 24 de localități din raion, sunt așteptați astăzi, 15 martie, la urne. Aceștia urmează să-și aleagă deputatul care îi va reprezenta în parlament.

Alegătorii vor alege între șase concurenți electorali: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA) și Grigore Cobzac (candidat independent). Candidatul Partidului Politic Șor, Vitalie Balinschi, a fost exclus din cursa electorală, pe motiv că a folosit fonduri financiare și materiale nedeclarate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: