Alegeri legislative la Hîncești: Undă verde pentru depunerea dosarelor, în vederea înregistrarării grupurilor de inițiativă
Full Article 2 minutes read

Alegeri legislative la Hîncești: Undă verde pentru depunerea dosarelor, în vederea înregistrarării grupurilor de inițiativă

Începând de astăzi, eventualii candidați la funcția de deputat pe Circumscripția electorală uninominală numărul 38, municipiul Hâncești, pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în vederea susținerii acestora. Dosarele pot fi depuse până în data de 24 ianuarie, informează IPN, astăzi, 15 ianuarie.

Actele se depun la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Hâncești din municipiul Hâncești, strada Mihalcea Hîncu, 126, de luni până duminică.

Potrivit programului calendaristic aprobat de către Comisia Electorală Centrală, după depunerea cererilor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă, CECE Hâncești are la dispoziție trei zile să decidă asupra înregistrării sau neînregistrării grupului de inițiativă. După înregistrare, CECE Hânceștii va elibera legitimații și liste de subscripție membrilor grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților.

Un candidat bărbat urmează să colecteze semnături de la 500 la 1000. Un candidat femeie – de la 250 la 500. Doar după ce sunt colectate semnăturile, se depune dosarul pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat. Primirea documentelor în vederea înregistrării în calitate de candidat se va face până pe data de 13 februarie, inclusiv. Ulterior, organul electoral are la dispoziție șapte zile pentru examinarea dosarului candidatului și a decide asupra înregistrării sau neînregistrării acestuia.

Amintim că alegerile parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală numărul 38, municipiul Hâncești, se vor desfășura în data de 15 martie 2020. Funcția de deputat a devenit vacantă după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandat, în favoarea funcției de primar al municipiului Hâncești. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: