Alegeri prezidențiale: Ceban l-a depășit pe Dodon în intenția de vot a moldovenilor. Sondaj
Full Article 2 minutes read

Alegeri prezidențiale: Ceban l-a depășit pe Dodon în intenția de vot a moldovenilor. Sondaj

În cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, pentru Maia Sandu și-ar oferi votul 51,7%, pentru Ion Ceban – 10,5% iar pentru Igor Dodon – 10,4%. Cel puțin aceasta reiese din rezultatele unui sondaj, prezentat pe 13 octombrie și finanțat de Comunitatea WatchDog.MD. Menționăm că studiul a fost realizat în municipiul Chișinău. 

Locuitorii capitalei au fost întrebați pentru cine ar vota în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Din totalul eșantionului, pentru Maia Sandu și-ar da votul 45,4%, pentru Ion Ceban – 9,2% iar pentru Igor Dodon – 9,1%.

Recalculat la cei deciși, pentru Maia Sandu și-ar oferi votul 51,7%, pentru Ion Ceban – 10,5% iar pentru Igor Dodon – 10,4%.

Alegeri prezidențiale: Ceban l-a depășit pe Dodon în intenția de vot a moldovenilor. Sondaj

 

 

Sondajul a fost realizat în rândul locuitorilor din municipiul Chișinău, eșantionul – 600 de persoane cu vârsta de 18 ani și mai mult. Sondajul are o marjă de eroare ±4% și a fost realizat în perioada 30 septembrie – 9 octombrie 2023. Interviurile au avut loc prin intermediul apelului telefonic. Sondajul a fost finanțat de Comunitatea WatchDog.MD


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: