Alegeri prezidențiale în Moldova: Două secții de votare au fost închise
Full Article 1 minutes read

Alegeri prezidențiale în Moldova: Două secții de votare au fost închise

Două secții de vot și-au încheiat deja activitatea. Este vorba de secția de votare din Japonia și de cea din China, unde deja e trecut de ora 21:00, ora închiderii tuturor secțiilor. 

Alte 16 secții, din SUA și Canada și-au deschis ușile pentru alegători. Anunțul a fost făcut de către preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil.

Potrivit lui, în prezent, toate secțiile de votare din ţară, cât şi cele deschise peste hotare, funcționează în regim normal.

La alegerile prezidențiale sunt așteptați 2,8 milioane cetățeni.

Potrivit datelor CEC, până la ora 16:30 au votat circa 34% dintre cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot, adică peste 963 de mii de cetățeni.

***

Amintim că pe 1 noiembrie în Republica Moldova se desfășoară alegerile prezidențiale. În listele electorale sunt incluși 2,8 milioane de cetățeni cu drept de vot. Pentru validarea scrutinului este necesar să  participe nu mai puțin de 1/3 din alegători, adică circa 1 mln de oameni.

Alegătorii pot vota pentru unul dintre cei 8 candidați înscriși în cursa electorală: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: