Alegeri prezidențiale în SUA: Joe Biden se apropie de victorie, însă la diferență mică de Trump
Full Article 2 minutes read

Alegeri prezidențiale în SUA: Joe Biden se apropie de victorie, însă la diferență mică de Trump

Numărătoarea voturilor continuă în SUA, iar cursa rămâne la fel de strânsă. Joe Biden conduce – potrivit proiecțiilor FoxNews și CNN – și mai are nevoie de victorie într-un singur stat din cele patru mari unde mai sunt de numărat voturi pentru a-l învinge pe Donald Trump în alegerile prezidențiale. Pe de altă parte, Trump conduce în trei din cele patru state mari rămase de numărat, scrie g4media.ro

La ora 8:00 (ora Moldovei) , Joe Biden are 264 de voturi electorale, iar Donald Trump – 214. Pentru a câștiga alegerile, orice candidat are nevoie de minimum 270 de voturi electorale

Peste 90.000 de buletine de vot au mai rămas de numărat în statul Georgia, a anunțat biroul secretarului de stat Brad Raffensperger. Diferența dintre cei doi candidați este în acest moment de 28.000 de voturi în favoarea lui Donald Trump.

Observatorii internaţionali ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au criticat aspru miercuri ”acuzaţiile nefondate” ale preşedintelui Donald Trump privind fraude în alegerile prezidenţiale din SUA, subliniind că acestea ”slăbesc încrederea publicului în instituţiile democratice”.

Echipa de campanie Trump şi republicanii din statul Georgia au intentat proces pentru suspendarea numărării voturilor, relatează dpa. Alte două state – Nevada și Arizona – sunt vizate de echipa Trump pentru acțiuni în instanță, pe măsură ce voturile sunt numărate.

Trump va solicita o renumărare a voturilor din Wisconsin, a anunțat staful său de campanie, citat de Fox News. „Au existat raportări cu nereguli în mai multe districte din Wisconsin, care ridică îndoieli serioase cu privire la validitatea rezultatelor. Președintele se află în pragul de a solicita o renumărare și o vom face imediat”, spune Bill Stepien, managerul campaniei Trump 2020 într-un comunicat.

Donald Trump a fost votat de mai mulți americani față de alegerile din 2016. Deși voturile încă se numără, Trump a strâns 67 de milioane față de cele 63 pe care le-a obținut în urmă cu patru ani. Și Joe Biden a întrecut-o pe Hillary Clinton, cu 70 de milioane de voturi față de cele 67 obținute de aceasta în 2016.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: