UPDATE Alegerile din Hâncești s-au încheiat. CEC începe numărarea voturilor
Full Article 2 minutes read

UPDATE Alegerile din Hâncești s-au încheiat. CEC începe numărarea voturilor

Alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală nr. 38 din municipiul Hâncești s-au încheiat. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), prezența la urne a constituit 23,3% sau 14 401 alegători dintre cei 61 571 înscriși în listele electorale.

UPDATE (22:30) Până la această oră, au fost procesate 38 din  44 de procese-verbale. Voturile alegătorilor au fost repartizate în felul următor:

–          Mereuță Ion, Partidul Democrat din Moldova – 1552

–          Gațcan Ștefan, Partidul Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” – 4360

–          Stamate Olesea, Partidul Politic  „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 3642

–          Chirtoacă Dorin, Blocul electoral UNIREA – 271

–          Cobzac Grigore, Candidat independent – 1178

UPDATE (22:00) Comisia Electorală Centrală prezintă primele rezultate preliminare pentru alegerile parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr. 38, municipiul Hâncești. Până la această oră, au fost procesate 30 din  44 de procese-verbale.

Voturile alegătorilor au fost repartizate în felul următor:

–          Gațcan Ștefan, Partidul Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” – 3663

–          Stamate Olesea, Partidul Politic  „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 2443

–          Mereuță Ion, Partidul Democrat din Moldova – 1295

–          Cobzac Grigore, Candidat independent – 802

–          Chirtoacă Dorin, Blocul electoral UNIREA – 202

Știrea inițială

În total, au fost deschise 44 de secții de votare. Pentru acest scrutin au fost tipărite 61 584 de buletine de vot, majoritatea în limba română.

Alegătorii au ales între șase concurenți electorali: Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA), Grigore Cobzac (candidat independent) și Anatolie Postolachi (PLDM).

Candidatul Partidului Politic Șor, Vitalie Balinschi, a fost exclus din cursa electorală, pe motiv că a folosit fonduri financiare și materiale nedeclarate.

Câștigător în circumscripția uninominală este desemnat candidatul care acumulează cel mai mare număr de voturi, indiferent de prezența la urne.

Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești, obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: