Alertă aeriană în România: au fost observate drone care se apropiau de graniţă. Locuitorii din Tulcea au auzit explozii 
Full Article 2 minutes read

Alertă aeriană în România: au fost observate drone care se apropiau de graniţă. Locuitorii din Tulcea au auzit explozii 

Alertă aeriană în România, în noaptea de marţi spre miercuri – în jurul orei 02:20, după ce au fost observate drone care se apropiau de graniţă. Au fost emise mesaje RO-Alert în 17 localități din nordul judeţului Tulcea. Alerta informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina. Între timp, potrivit Hotnews, locuitorii județului semnalau la 112 că aud explozii. La ora 03:46, alerta aeriană a încetat.

Presa din România a scris că, în noaptea de marţi spre miercuri, autorităţile române au emis mesaje RO-Alert în nordul judeţului Tulcea, după ce au fost observate mai multe drone care se apropiau de graniţă.

Localităţile în care a fost emis mesajul Ro-Alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncaviţa, Isaccea, Niculiţel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăţei, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

Mesajele Ro-Alert au fost emise în jurul orei 02:20 de Inspectoratul român pentru Situaţii de Urgenţă. Alerta informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Tulcea a precizat că „structurile cu rol de apărare şi supraveghere a graniţelor României au observat, în jurul orei 02:10, mai multe obiecte (drone) care se apropiau de zona de Nord a judeţului Tulcea”.

În noaptea de marţi spre miercuri, din cauza sunetului produs de explozii, la 112 au fost înregistrate 10 apeluri. Pompierii români au declarat că cetățenii „semnalau faptul că se aud explozii, dar au fost şi apeluri prin care cetăţenii solicitau informaţii”.

La ora 03:46, alerta aeriană a încetat.

Potrivit sursei, noaptea trecută, Moscova a atacat cel mai mare port al Ucrainei aflat la Dunăre. „Un atac cu drone rusești în cursul nopții a avariat infrastructura portuară și o clădire rezidențială, rănind trei persoane, în orașului portuar Ismail din sudul Ucrainei, au declarat autoritățile locale, citate de Reuters. Oficialii ucraineni din Ismail au declarat pe Facebook că salvatorii lucrează pentru a înlătura consecințele atacului”, a relatat presa română.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: