Alertă cu bombă la Curtea Supremă de Justiție
Full Article 2 minutes read

Alertă cu bombă la Curtea Supremă de Justiție

În această dimineață, o angajată a Curții Supreme de Justiție a primit un email precum că CSJ este minată. Toate serviciile specializate se află la fața locului. Informația a fost confirmată pentru NM de Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției. 

„Pe  orele 08:49, la SNAU a parvenit un apel telefonic de la o angajata CSJ, precum că a parvenit un mesaj prin e-mail, cu conținut că Curtea Supremă de Justiție este minată. Serviciile abilitate imediat s au deplasat la fata locului”, a spus Natalia Stati.

De menționat că autorii alertelor false cu bombe ar putea fi sancționați mai dur. Ministerul Afacerilor Interne a prezentat pe 14 iulie o inițiativă de modificare a Codului penal. Aceasta vine în urma zecilor de alarme false cu bombă făcute de la începutul anului, la telefon sau prin e-mail, care au panicat populația și au blocat activitățile unor instituții și agenți comerciali.

Cu scopul descurajării fenomenului de anunțare a minării unor clădiri, MAI propune sporirea pedepsei cu închisoare și mărirea amenzilor pentru astfel de fapte.

Între timp, Procuratura Generală, sub conducerea PCCOCS, va examina într-o procedură unică denunțurile false din 5 iulie privind atentatele cu bombă. Mai mult, procurorul general a constituit un grup de anchetă pentru investigarea cazului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: