Alertă cu bombă la Curtea Supremă de Justiție
Full Article 2 minutes read

Alertă cu bombă la Curtea Supremă de Justiție

În această dimineață, o angajată a Curții Supreme de Justiție a primit un email precum că CSJ este minată. Toate serviciile specializate se află la fața locului. Informația a fost confirmată pentru NM de Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției. 

„Pe  orele 08:49, la SNAU a parvenit un apel telefonic de la o angajata CSJ, precum că a parvenit un mesaj prin e-mail, cu conținut că Curtea Supremă de Justiție este minată. Serviciile abilitate imediat s au deplasat la fata locului”, a spus Natalia Stati.

De menționat că autorii alertelor false cu bombe ar putea fi sancționați mai dur. Ministerul Afacerilor Interne a prezentat pe 14 iulie o inițiativă de modificare a Codului penal. Aceasta vine în urma zecilor de alarme false cu bombă făcute de la începutul anului, la telefon sau prin e-mail, care au panicat populația și au blocat activitățile unor instituții și agenți comerciali.

Cu scopul descurajării fenomenului de anunțare a minării unor clădiri, MAI propune sporirea pedepsei cu închisoare și mărirea amenzilor pentru astfel de fapte.

Între timp, Procuratura Generală, sub conducerea PCCOCS, va examina într-o procedură unică denunțurile false din 5 iulie privind atentatele cu bombă. Mai mult, procurorul general a constituit un grup de anchetă pentru investigarea cazului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: