UPDATE Alertă cu bombă la Judecătoria Buiucani: Oamenii au fost evacuați
Full Article 1 minutes read

UPDATE Alertă cu bombă la Judecătoria Buiucani: Oamenii au fost evacuați

În jurul orei 13:17, un bărbat a apelat la 112 și a comunicat că în incinta Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani, sunt amplasate mai multe  obiecte explozibile.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh. Forțele de ordine au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

UPDATE (16:00) Alerta s-a dovedit a fi falsă. Pe caz a fost inițiat un process penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani

Amintim că și pe 13 decembrie, sediile Judecătoriilor Chișinău sediul Buiucani și Centru au fost evacuate, în urma unei alerte cu bombă. Ulterior s-a stabilit că alerta a fost falsă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: