Alertă cu bombă la mai multe instituții din Comrat: sunt așteptați experții BOMBTEH de la Chișinău
Full Article 1 minutes read

Alertă cu bombă la mai multe instituții din Comrat: sunt așteptați experții BOMBTEH de la Chișinău

Noi alerte cu bombă la Comrat. O persoană ar fi anunțat că mai multe clădiri de pe teritoriul Găgăuziei ar fi minate, comunică Gagauzinfo.md.

Potrivit informațiilor, alerta cu bombă a fost raportată la sediile Executivului UTA Găgăuzia, Curții de Apel din Comrat și Universitatea de stat din regiune.

Polițiștii și carabinierii au ajuns la fața locului și au încercuit zona. Potrivit sursei, oamenii au fost evacuați din clădiri.

Este așteptat serviciul Bombteh de la Chișinău, care urmează să verifice toate încăperile.

Amintim că, la începutul lunii iulie, în țară s-au produs peste 50 de alerte false cu bombă.

Potrivit legii, persoanele care anunță cu bună știință despre alerte falsă cu bombă riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau până la 2 ani de închisoare.

O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: