UPDATE Alerte cu bombă false la Primăria Chișinău și Piața Centrală. Ce riscă făptașul
Full Article 3 minutes read

UPDATE Alerte cu bombă false la Primăria Chișinău și Piața Centrală. Ce riscă făptașul

UPDATE 11:18 Alertele cu bombă de la Primăria Chișinău și Piața Centrală nu s-au adeverit. Informația a fost confirmată pentru NM de Svetlana Scripnic, ofițer de presă al Poliției Capitalei. Potrivit sursei, polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile. În rezultat, ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Centru au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertelor cu bombă.

Potrivit Svetlanei Scripnic, alertele cu bombă au fost înregistrate la ora 08:50. La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat toate serviciile specializate. Forțele de ordine imediat au încercuit zona și evacuat persoanele. La fel, la fața locului au fost solicitați angajații secției tehnico-explozibile pentru a efectua verificări.

În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alertele cu bombă nu s-au adeverit, însă. Scripnic declară că pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul de terorism.

Persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

UPDATE 10:27: Alertă cu bombă la Primăria Chișinău. Informația a fost confirmată pentru NM de Svetlana Scripnic, ofițer de presă al Poliției Capitalei, după ce primarul de Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că primăria ar fi minată.

Potrivit edilului de Chișinău, tot personalul care activează în clădire a fost evacuat, pentru a fi desfășurate verificările de rigoare.

„Chiar la fiecare 2 zile? Postul de poliție din Primăria Chișinău a fost anunțat de către secția de poliție a Inspectoratului Centru, precum că sediul Primăriei este minat. Și așa în fiecare zi în toată țara!”, a scris Ion Ceban.

Precizăm că în ultima perioadă în Republica Moldova se înregistrează tot mai multe apeluri false despre minări. Au fost recepționate mesaje despre „bombe” la Parlament, Guvern, centre comerciale, spitale și aeroport. Informațiile nu s-au confirmat. Ultima alertă falsă a vizat, în această noapte, Aeroportul Internațional Chișinău, activitatea căruia a fost perturbată timp de două ore.

Potrivit PCCOCS, care investighează valul alertelor cu bombă, alertele sunt puse la cale atât de cetățeni din Republica Moldova, cât și din afara țării. Procuratura specializată a anunțat că are mai mulți suspecți pe acest caz și dă asigurări că fiecare dintre cei vinovați vor fi trași la răspundere.

Pe 15 iulie, Procuratura Chișinău, oficiul Buiucani, anunța că l-a identificat pe unul din autorii alertelor false cu bombă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: