UPDATE Alertă cu bombă la un centru comercial din Chișinău. Toate persoanele au fost evacuate
Full Article 2 minutes read

UPDATE Alertă cu bombă la un centru comercial din Chișinău. Toate persoanele au fost evacuate

Un bărbat a anunțat prin intermediul serviciului 112 că în incinta Centrului Comercial de pe str. Arborilor, este amplasat un obiect explozibil. Apelul a parvenit pe 21 decembrie, în jurul orei 12:50.

La fața locului  s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Centru, angajații IGSU fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bombteh.

Potrivit poliției, forțele de ordine au încercuit zona și evacuat toți angajații și cetățenii care la moment se aflau în incinta clădirii.

Toate serviciile specializate activează la fața locului.

UPDATE (16:50) În urma verificărilor efectuate de forțele de ordine, alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă. Polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile. Ofițerii sectiei investigație și urmărire penală a IP Centru au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru comunicarea minciunoasă cu bună știință despre actul de terorism, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: