„Alertă! Fraudă la Preşedinţie”. Tinerii din PAS au organizat un flashmob în fața clădirii președinției
Full Article 2 minutes read

„Alertă! Fraudă la Preşedinţie”. Tinerii din PAS au organizat un flashmob în fața clădirii președinției

Organizația de tineret a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a organizat pe 11 septembrie un flashmob în fața clădirii președinției. Susținătorii PAS susțin că președintele Igor Dodon intenționează să fraudeze alegerile pentru a obține un nou mandat de șef al statului.

La manifestație a participat și deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

„Scopul acestui flashmob a fost de a-i transmite lui Igor Dodon, care este încă în funcția de președinte până pe 15 noiembrie, să nu încerce să fraudeze alegerile, pentru că, în primul rând, oamenii nu vor permite încă o fraudă, urmare a căreia, în funcția de președinte, să acceadă o persoană pe care oamenii nu o vor”, a declarat Litvinenco.

Flashmob PAS Youth – Nu permitem fraudarea alegerilor!

Posted by PAS Youth on Friday, September 11, 2020

Litvinenco susține că Igor Dodon va încerca să fraudeze alegerile, pentru că numai așa va putea să-și asigure al doilea mandat de președinte.

„Mai bine să încerce, mai bine să meargă într-o campanie corectă, să accepte pierderea în cadrul alegerilor, iar ulterior, să-și caute de treabă. Noi vom asigura reformarea, în conformitate cu legea, a instituțiilor statului, iar Igor Dodon, cel mai probabil, va trebui să răspundă pentru lucrurile pe care le-a făcut până acum fără a-i fi adăugat încă un dosar destul de gros, legat de frauda electorală”, a mai spus Litvinenco.

Parlamentarul s-a referit și la cadourile electorale.

„Ieri am văzut că a fost într-un sat și a oferit daruri. Iar alaltăieri a fost la CEC și a înregistrat grupul de inițiativă. În Codul Electoral scrie că cadourile electorale sunt categoric interzise în timpul campaniei electorale și că activitatea grupurilor de inițiativă se asimilează activității de campanie. Deci, cel mai probabil, Igor Dodon a încălcat deja Codul Electoral”, a conchis Litvinenco.

Participanții la flashmob au agățat de gardul instituției prezidențiale foi A4 cu mesajele: „Aici e imperiul culiocului”, „Aici se fură votul tău”, „Aici stă dușmanul alegerilor libere și corecte”, Aici se cumpără voturi cu hrișcă”, ș.a.

Reprezentanții PAS au declarat și anterior că Igor Dodon ar intenționa să fraudeze alegerile prezidențiale. În cadrul ediției din 11 septembrie a platformei online „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că aceste acuzații vin din partea contracandidaților săi, care știu că nu vor câștiga scrutinul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: