Dodon promite o campanie electorală „modestă”: „Este amoral și cinic să se arunce bani în plină pandemie și pe secetă”
Full Article 3 minutes read

Dodon promite o campanie electorală „modestă”: „Este amoral și cinic să se arunce bani în plină pandemie și pe secetă”

Președintele Igor Dodon dă asigurări că nu va utiliza resursele administrative în campania electorală și îi acuză pe Maia Sandu și Andrei Năstase că „au împânzit” orașul cu panouri electorale. Totuși, acesta a evitat să răspundă dacă își va suspenda atribuțiile de șef de stat în timpul campaniei electorale. Declarația a fost făcută în cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 11 septembrie.

Igor Dodon susține că contracandidații săi s-au obișnuit să lupte împotriva sa.

„Nu e nimic nou la ei. În afară de „jos” alte idei nu au. Marea majoritate a concurenților mei merg cu mesajul „împotriva lui Dodon”, cred că este o tactică greșită. Oamenii s-au săturat de dat jos pe cineva. Dați jos pe Dodon, dar a doua zi ce faceți? Căutați pe cine de mai dat jos?”, a declarat Dodon.

Întrebat dacă își va suspenda atribuțiile de președinte pe durata campaniei electorale, Igor Dodon a evitat să răspundă.

„În primul rând, legislația nu obligă președintele, prim-ministrul și speakerul să-și suspende activitatea în timpul procesului electoral. Ceva nou tot timpul găsesc pentru Dodon. Niciun președinte până acum nu a fost obligat să iasă din partid, niciunul nu s-a suspendat în perioada electorală. Decizia o vom lua la sfârșitul lunii”, a precizat Dodon.

Șeful statului a dat asigurări că nu va folosi resursele administrative în campania electorală și a mai spus că își propune o campanie electorală „modestă”.

„Noi considerăm că este amoral și cinic din partea politicienilor să arunce bani la dreapta și la stânga în plină pandemie și pe secetă, când oamenii nu au ce mânca”, a declarat Dodon și a menționat că Maia Sandu și Andrei Năstase „au împânzit deja orașul cu panouri publicitare”.

Șeful statului a reiterat că este un candidat independent, și nu al unui partid politic, însă va fi susținut de PSRM, nu însă și financiar. Totodată, Igor Dodon și-a exprimat speranța că alegerile prezidențiale nu vor fi amânate pentru anul viitor.

„Nu voi ieși cu propuneri de amânare a alegerilor. Și această decizie nu o ia președintele, dar parlamentul, dacă se constituie stare de urgență”, a precizat Dodon.

Îndemnat să comenteze informațiile publicate de reprezentanții PAS, potrivit cărora s-ar pregăti fraudarea alegerilor, Igor Dodon a negat acuzațiile.

„Nimeni nu are niciun interes să falsifice. Cine strigă despre falsificare? Cei care înțeleg că vor pierde! Nu vreau să fiu Nostradamus și să fac pronosticuri, dar cred că diferența dintre mine și Maia Sandu va fi de minimum 100 de mii de voturi”, a declarat Dodon.

Șeful statului a acuzat PAS că în timpul în care a deținut puterea executivă, ar fi fost deschise „mult mai puține secții de votare în Rusia decât în țările din vestul Europei”.

Amintim că, pe 7 septembrie, liderul PAS Maia Sandu a declarat că Igor Dodon este pregătit să folosească 2 milioane de euro pentru a falsifica alegerile prezidențiale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: