Alexandr Lukașenko, la întâlnirea cu ambasadorii: „Există o singură posibilitate pentru îndepărtarea mea de la putere”
Full Article 2 minutes read

Alexandr Lukașenko, la întâlnirea cu ambasadorii: „Există o singură posibilitate pentru îndepărtarea mea de la putere”

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a declarat că există o singură posibilitate pentru îndepărtarea sa de la putere: acest lucru îl poate face poporul, în conformitate cu legislația. Precizarea a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu ambasadorii, scrie RBC.

„Numai poporul belarus poate face asta, în baza acelor legi care există astăzi și a Constituției”, a declarat Lukașenko.

Totodată, președintele Belarusului, al cărui ultim mandat nu a fost recunoscut oficial de către unele țări din UE, a acuzat statele străine că ar încerca să influențeze situația politică de la Minsk.

„În ultimul timp, statele din Occident își fac multe griji cu privire la dezvoltarea Belarusului și plănuiesc influențarea puterii din Belarus și a președintelui, cu scopul destabilizării situației actuale. S-a ajuns până la aceea că sunt gata să conecteze în acest proces și Rusia, numai că nu știu cum să facă asta (fac aceste declarații bazându-mă pe dovezi „din fier”, cum se spune în China)”, a mai spus Lukașenko.

Liderul de la Minsk a adăugat că poporul belarus a demonstrat că poate apăra suveranitatea țării, valorile tradiționale și integritatea teritorială.

Din 9 august în Belarus se desfășoară proteste de amploare față de rezultatul oficial al scrutinului prezidențial, care potrivit CEC, a fost câștigat de către Alexandr Lukașenko.

Susținătorii oponentei politice a lui Lukașenko, Svetlana Tihanovskaya, continuă să iasă în stradă. Pe 22 noiembrie, la Minsk și în alte orașe din Belarus au fost reținuți peste 300 de oameni care au participat la demonstrații.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: