Alexandru Pînzari, restabilit și imediat concediat din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției
Full Article 2 minutes read

Alexandru Pînzari, restabilit și imediat concediat din funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției

Alexandru Pînzari a fost restabilit în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP). Imediat după aceea, acesta a fost concediat. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 29 ianuarie, a guvernului. Astfel, Ministerul de Interne s-a conformat hotărârii instanței de judecată, care a dispus restabilirea în funcție a fostului șef al IGP. 

Totodată, Pînzari a fost imediat concendiat, în baza cererii de demisie, a precizat ministrul de Interne, Pavel Voicu. De asemenea, demnitarul a menționat că Pînzari va primi salariul pentru perioada iunie 2019-ianuarie 2020. De asemenea, acestuia i se vor plăti cheltuielile pentru judecată.

Amintim că, acum câteva zile, magistrații de la Judecătoria Chișinău, cu sediul Râșcani au ajuns la concluzia că fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari, ar fi fost demis ilegal. 

Potrivit deciziei, „guvernul Republicii Moldova este obligat să-l restabilească pe Alexandru Pînzari în funcţia de şef al Inspectoratului General al Poliției, cu achitarea salariului și a drepturilor salariale pentru absența forțată de la locul de muncă”.

Menționăm că hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile.

Amintim că Alexandru Pînzari a fost demis din funcția de șef al IGP la începutul lunii iunie 2019. În locul acestuia a fost numit Gheorghe Bălan.

x