Vladimir Putin și Alina Kabaeva

Alina Kabaeva a fost inclusă în lista de sancțiuni adoptată de Marea Britanie în contextul războiului din Ucraina

Campioana olimpică Alina Kabaeva, fosta soție a președintelui rus Vladimir Putin – Ludmila Oceretnaia, precum și vărul lui Putin au fost incluși în lista sancțiunilor adoptate de Marea Britanie în contextul războiului declanșat în Ucraina. Potrivit Londrei, aceștia au fost vizați de măsurile punitive pentru că fac parte din cercul persoanelor apropiate de liderul de la Kremlin.

Kabaeva a fost inclusă în listă în calitate de președintă a consiliului de directori al „Grupului Media Național”. Potrivit documentului, ea este acuzată de propaganda războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

În lista de sancțiuni a fost inclusă și bunica Alinei Kabaeva, Anna Zațepelina, dar și vărul președintelui rus, Igor Putin, precum și fiul acestuia, Roman Putin. În afară de asta, a fost vizat de măsurile punitive șeful fondului neguvernamental de pensii „Gazfond” Iurii Șamanov, membrul consiliului de director ai „Sogaz” Mihail Klișin și directorul general al „Portului maritim Ghelindjik” Vladimir Kolbin.

Ludmila Oceretnaia figurează în lista „neagră” drept fostă soție a lui Putin și primă doamnă a Rusiei. „Avem motive să bănuim că Oceretnaia are legături cu persoana care participă la destabilizarea situației din Ucraina și amenință integritatea teritorială, independența și suveranitatea țării”, se mai arată în document.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: