Alocațiile și indemnizațiile pentru veteranii din Moldova cresc cu până la 500 de lei. Decizia, aprobată de Guvern
Full Article 2 minutes read

Alocațiile și indemnizațiile pentru veteranii din Moldova cresc cu până la 500 de lei. Decizia, aprobată de Guvern

Veteranii care au participat în conflicte militare sau lichidarea unor catastrofe tehnogene vor primi alocații și indemnizații mai mari. Decizia a fost luată de Cabinetul de miniștri, în ședința din 28 februarie.

Astfel, potrivit sursei citate, participanții celui de-al Doilea Război Mondial vor primi alocații lunare majorate cu 500 de lei, ceea ce va constitui circa 2050 de lei. În același timp, aceștia vor beneficia de o îndemnizație unică de câte 10.000 de lei, iar de 5000 de lei vor beneficia persoanele antrenate la strângerea munițiilor și a tehnicii militare, la deminarea teritoriului și a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

Proiectul mai prevede că victimele acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, ale acțiunilor de luptă pe teritoriul altor state sau ale acțiunilor de luptă pe timp de pace vor beneficia de alocații lunare majorate de la 1625 la 1850 de lei, în funcție de gradul de dizabilitate.

Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor beneficia de alocații cu 250 de lei mai mari decât în prezent – în valoare de până la 1600 de lei. Totodată, soții supraviețuitori ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, ai persoanelor decedate în război sau care au rămas cu dizabilități vor primi 1000 de lei, față de 750 de lei pe lună, cum este în prezent.

Potrivit Guvernului, în total, pentru ajutorul material anual au fost alocate mijloace financiare de peste 9,9 milioane de lei, iar pentru majorarea cuantumului alocațiilor lunare de stat pentru veteranii de război – 82 milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: