Alte 17 persoane au decedat din cauza infecției COVID-19. Printre victime, o asistentă medicală din Bălți

Alte 17 persoane au decedat din cauza infecției COVID-19, informează Ministerul Sănătății. Printre victime este și o asistentă medicală din Bălți.

Deces 5913: Bărbat de 69 de ani din or. Dondușeni, internat în Spitalul Raional Edineț. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 5914: Femeie de 74 de ani din or. Basarabeasca, internată în Spitalul Raional Hâncești . Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 5915: Femeie de 64 de ani din UTA Găgăuzia, internată în Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Comorbidități: ciroză, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 5916: Bărbat de 61 de ani din mun. Chișinău internat în Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, pancreatită, obezitate.

Deces 5917: Femeie de 80 de ani din mun. Chișinău, internată în IFP „Chiril Draganiuc”. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, fibrilație atrială.

Deces 5918: Femeie de 59 de ani din Transnistria, internată în Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate.

Deces 5919: Femeie de 78 de ani din or. Anenii Noi, internată în Spitalul Raional Anenii Noi. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 5920: Femeie de 85 de ani din raionul Strășeni, internată în Spitalul Raional Strășeni. Comorbidități: pilonifrită, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială.

Deces 5921: Femeie de 71 de ani din raionul Strășeni, internată în Spitalul Raional Strășeni. Comorbidități: cardiopatie ischemică, diabet zaharat, hipertensiune arterială.

Deces 5922: Femeie de 88 de ani din raionul Ocnița, internată în Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: obezitate, hipertensiune arterială.

Deces 5923: Femeie de 63 de ani din raionul Ocnița, internată în Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: cardiopatie hipertensivă, hipertensiune arterială.

Deces 5924: Femeie de 71 de ani din raionul Ocnița, internată în Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: HVC cronică, ciroză, cardiopatie metabolică.

Deces 5925: Bărbat de 64 de ani din raionul Ocnița, internat în Spitalul Raional Ocnița. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 5926: Bărbat de 85 de ani din raionul Dondușeni, internat în Spitalul Raional Soroca. Comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială.

Deces 5927: Bărbat de 68 de ani din Râșcani, internat în Spitalul Raional Râșcani. Comorbidități: cardiopatie mixtă.

Deces 5928: Bărbat de 69 de ani din raionul Glodeni, internat în Spitalul Raional Glodeni: Comorbidități: hepatită cronică, obezitate, cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 5929: Daniela Burlac, asistentă medicală din cadrul Centrului de Sănătate Publică Bălți.

Până astăzi, 117 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Partidul Național Moldovenesc

PNM propune înlocuirea raioanelor și municipiilor cu județe. Galbur: „A funcționat foarte bine până la ocupația sovietică”

Partidul Național Moldovenesc (PNM) propune ca Republica Moldova să treacă la sistemul de organizare teritorială în județe. Formațiunea politică susține că acest lucru va permite statului să economisească anual peste 1 miliard de lei, care ar putea fi redirecționați pentru finanțarea altor proiecte de dezvoltare. Inițiativa a fost prezentată de liderul PNM, Dragoș Galbur, într-un mesaj video publicat pe 16 iulie.

Republica Moldova este astăzi prinsă într-un sistem administrativ moștenit direct din perioada sovietică. 32 de raioane, 13 municipii, 2 unități teritoriale autonome – o schemă artificială impusă de Moscova încă în anii ’40, care a rămas neschimbată chiar și după independență. Un sistem gândit pentru o populație mare, dar care astăzi nu mai corespunde nici din punct de vedere demografic, nici financiar. Noi, Partidul Național Moldovenesc, considerăm că a venit timpul unei reforme reale. O reformă care nu doare să simplifice structura administrativă a statului, ci să o facă mai eficientă, mai coerentă și mai aproape de oameni. (…) Propunem revenirea la ceea ce a existat și a funcționat foarte bine până la ocupația sovietică: sistemul de organizare în județe”, a comunicat liderul PNM, Dragoș Galbur.

Astfel, formațiunea propune reorganizarea teritorială în 9 județe: Bălți, Cahul, Chișinău, Edineț, Lăpușna (cu reședința la Hîncești), Orhei, Soroca, Tighina (cu reședință de facto la Căușeni) și Ungheni. De asemenea, conform inițiativei, Găgăuzia va avea statut de autonomie cu viziune de integrare în județul Cahul, iar stânga Nistrului rămâne unitate distinctă până la soluționarea conflictului.

Doar prin trecerea de la 32 de raioane la 9 județe statul ar putea economisi anual peste 1 miliard de lei. Este o sumă uriașă care astăzi se duce pe salarii, sedii, secretare, șefi de direcție și tot felul de hârțoage. Acești bani am putea să-i investim în școli, drumuri, spitale sau programe reale pentru tineri și vârstnici”, a adăugat politicianul.

Precizăm că inițiativa PNM a fost prezentată la două zile după ce Republica Moldova a intrat oficial în perioada electorală pentru alegerile parlamentare, care vor fi organizate pe 28 septembrie.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: