Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău sediul Ciocana (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău sediul Ciocana (UPDATE)

Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău sediul Ciocana. Apelul a parvenit la ora 11:04, din partea unei femei, care a anunțat că în sediul instituției a fost plasat un obiect exploziv.

UPDATE (13:15)

În urma verificării clădirii cât și a teritoriului din adiacentul Judecătorii Chișinău, sediul Ciocana, specialiștii din cadrul seviciului ”Bomteh”, nu au depistat obiecte suspecte sau explozive. Oamenii legii au inițiat un proces penal pentru „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre un act de terorism”.

Știrea inițială

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate: Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Ciocana, angajații IGSU, fiind solicitată intervenția specialiștilor de la Bomteh. Forțele de ordine au încercuit zona și au evacuat toți angajații și cetățenii care se aflau în incinta clădirii.

Angajații poliției întreprind toate măsurile necesare pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.

***

O alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore. Autorii alertelor false riscă până la doi ani de puşcărie, amenzi de până la 42 500 de lei sau până la 240 de ore de muncă în folosul comunităţii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: