„Am fost bruscat de indivizi care afirmau că au „crâșă””. Primarul Ion Ceban vrea mai multă poliție în capitală
Full Article 3 minutes read

„Am fost bruscat de indivizi care afirmau că au „crâșă””. Primarul Ion Ceban vrea mai multă poliție în capitală

Primarul capitalei Ion Ceban a solicitat responsabililor din cadrul Direcţiei Finanţe să prevadă surse financiare în bugetul municipal pentru 2021, pentru activitatea poliţiei capitalei. Edilul susține că a fost „bruscat” în seara de 6 decembrie, în timp ce a atras atenția asupra comerțului ilegal din centrul capitalei. Ion Ceban a amenințat pretorii și directorii de grădinițe că vor fi demiși dacă nu vor respecta deciziile luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a solicitat în cadrul ședinței primăriei din 7 decembrie explicații din partea pretorului sectorului Centru cu privire la prezența comercianților ambulanți în scuarul Catedralei. Potrivit primarului, ieri, la solicitarea de a părăsi zona pentru că încălcă regulile impuse de autorități pe timp de pandemie, aceștia au intrat în conflict verbal. În același timp, Ceban a menționat că poliția nu a intervenit prompt la fața locului.

„Nu este de responsabilitatea primarului general de a merge prin sectoare să filmeze și să fotografieze ilegalitățile care se comit chiar în inima capitalei. Mă refer aici la piaţa improvizată din scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului”, unde se comercializează ilegal tot ce vreţi, contrar deciziilor luate pe perioada pandemică. Aseară am fost bruscat de tot felul de agenți economici și indivizi care afirmau că au „crâșă”. Niște nume mi se spuneau a unor persoane care ar acoperi acțiunile ilegale. Un oarecare Nikita este șef”, a scris ulterior Ceban pe pagina sa de Facebook.

Edilul consideră că este inadmisibil ce se întâmplă în oraş la toate capitolele: parcare ilegală, aruncarea pe jos a gunoiului, vandalizarea bunurilor municipale, comerț ilegal: „Voi insista ca fiecare să răspundă pentru acţiunile sale, inclusiv prin amenzi. Altfel, nu vom avea regulă. Responsabilitatea poliţiei locale va fi de a inspecta împreună cu agenţii constatatori din preturi, fiecare stradă, cartier, parc sau loc public şi să acţioneze conform legii”.

Șeful adjunct al Direcției de poliție Chișinău, Lilian Luca, a solicitat ca pretorii de sector să ofere agenților constatatori un orar flexibil pentru ca aceștia să poată acționa împreună cu polițiștii împotriva comercianților ambulanți.

Amintim că târgurile, pieţele improvizate și serviciile de divertisment sunt interzise în această perioadă din cauza pandemiei de Covid-19.

Primarul a avertizat pretorii care nu vor monitoriza situația din sectoarele pe care le administrează vor fi demişi. La fel, vor fi concediați directorii de grădinițe care vor permite organizarea de matinee. Iar administratorii localurilor din capitală unde vor fi organizate petreceri, vor fi amendați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: