„Am fost rugat insistent”. Un medic de la Urgență care a criticat dur Ministerul Sănătății a explicat de ce a șters postarea
Full Article 2 minutes read

„Am fost rugat insistent”. Un medic de la Urgență care a criticat dur Ministerul Sănătății a explicat de ce a șters postarea

Un medic care lucrează la Spitalul de Urgență a criticat acțiunile Ministerului Sănătății pentru dotarea insuficientă a personalului medical cu echipamente de protecție. La scurt timp, acesta a șters postarea de pe pagina sa de Facebook. Contactat de jurnaliștii de la zdg.md, acesta a explicat că a fost rugat „foarte insistent” să o șteargă.

Eugen Cebotaru a publicat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în cadrul căreia a povestit că angajații de la Urgențe sunt nevoiți să poarte măști mult prea subțiri care nu ar fi potrivite pentru contactul cu pacienții infectați cu COVID-19. De asemenea, medicul a criticat declarațiile recente ale ministrului Sănătății.

„Doamna ministru, înainte de a declara că suntem singuri vinovați că ne-am infectat, convingeți-vă că asigurați cadrele medicale cu echipament decent pentru a lucra cu acest virus”, a subliniat Cebotaru.

Peste câteva ore, medicul a șters adresarea de pe pagina sa de Facebook. Acestea le-a spus jurnașiștilor că a fost rugat insistent să recurgă la acest gest.

Amintim că, potivit datelor publicate pe 10 aprilie, în Republica Moldova sunt 390 de cadre medicale infectate cu coronavirus.

29 dintre acestea vor primi compensații în mărime de 16 mii de lei. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a precizat că vor beneficia de acești bani numai lucrătorii medicali în cazul cărora s-a demonstrat că s-au infectat în timpul serviciului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: