„Am solicitat sprijinul poliţiei”. Ceban cere amenzi pentru șefii companiilor de construcții
Full Article 2 minutes read

„Am solicitat sprijinul poliţiei”. Ceban cere amenzi pentru șefii companiilor de construcții

Primarul capitalei Ion Ceban a cerut oamenilor legii să îmaprtă amenzi în cazul în care mașinile care aparțin companiilor de construcții lasă urme de noroi pe străzi sau trotuare. Apelul a fost făcut pe 24 februarie.

„Conducătorii companiilor de construcții, maşinile cărora vor lăsa urme de noroi pe străzile și trotuarele din oraș – vor fi amendaţi. Este inadmisibil ca aceştia să împrăştie în oraş tot glodul de pe şantiere. Am solicitat sprijinul poliţiei în acest sens, văd că doar cu avertizare nu mai merge, iar într-un final tot noi respirăm acest praf”, a scris Ceban pe Facebook.

Potrivit edilului, la ieșire de pe șantiere, roțile mașinilor trebuie spălate. De asemenea, acesta a atras atenția că trebuie păstrată curățenia în preajma construcțiilor.

Conducătorii companiilor de construcții, maşinile cărora vor lăsa urme de noroi pe străzile și trotuarele din…

Publicată de Iv Ceban pe Marţi, 23 februarie 2021

În ajun, Ion Ceban a solicitat responsabililor din fiecare sector să ia măsurile necesare pentru curățarea municipiului Chișinău. Totodată, acesta le-a cerut agenţilor constatatori să aplice amenzi persoanelor juridice care nu îşi vor salubriza terenul adiacent.

Amintim că, în iulie 2020, Consiliul municipal Chișinău a aprobat Regulamentul privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău.

Persoanele fizice care vor arunca gunoiul la întâmplare în capitală vor fi amendate cu sume între 900 de lei până la 1800 sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore.

Persoanele juridică riscă sancțiuni de la 3000 lei până la 9000 mii de lei. fi aplicate de agenții constatatori, polițiștii și responsabilii preturilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: