„Am văzut cât de lași sunt – de la Iohannis la Maia Sandu”. George Simion nu trece Prutul (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Am văzut cât de lași sunt – de la Iohannis la Maia Sandu”. George Simion nu trece Prutul (VIDEO)

„Am văzut reacții lașe din partea autorităților”. Președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, transmite live, pe Facebook, de la granția României cu Republica Moldova (Vama Albița-Leușeni), unde vameșii moldoveni i-au interzis accesul în țară. Deputatul român George Simion se află de mai bine de 24 de ore în vama Leușeni și cere să fie lăsat să intre în Republica Moldova. 

„Am văzut cât de lași sunt, de la Iohannis până la Maia Sandu. Sunt trist că nu pot să ajung la înmormântarea lui Nicolae Dabija”, a declarat Simion.

Menționăm că președinția Republicii Moldova a declarat că nu are atribuții în soluționarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migrație și Azil (BMA) pentru a clarifica situația.

Din informațiile prezentate de președinție, singura soluție legală de anulare a deciziei BMA este procedura de judecată, iar următoarea ședință de judecată în cazul lui George Simion este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ.

Amintim că George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani.

Menționăm că deputații Platformei DA solicită ridicarea interdicției de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, aplicată lui George Simion. Deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău a înaintat mai multe demersuri către SIS, MAI și guvernul Republicii Moldova, pentru a prezenta informații care ar confirma pericolul pe care îl prezintă George Simion pentru securitatea Republicii Moldova, sau să își prezinte scuze de la parlamentarul român și să-i permită intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

George Simion este un activist civic și politician ultraconservator și de extremă dreaptă român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi. Din decembrie 2020 este deputat român al Partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: