Anadolu Agency

Ambasada Moldovei la Ankara, pregătită să acorde ajutor moldovenilor din zonele afectate de cutremur

Urmare a cutremurului care a avut loc în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a făcut demersuri pentru a fi verificată apartenența la cetățenia țării noastre a victimelor cutremurului. Astfel se menționează că până la momentul actual, printre victime nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați în urma cutremurului. Totodată, Ambasada Moldovei la Ankara este pregătită să acorde asistență de specialitate în caz de necesitate. 

Ministerul de la Chișinău declară că, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Ankara, s-a autosesizat. Totodată a făcut demersuri pe lângă autoritățile locale cu privire la verificarea apartenenței la cetățenia țării noastre a victimelor cutremurului.

„Din verificările efectuate până la momentul actual, printre victime nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați în urma cutremurului”, comunică reprezentanții Ministerului.

La fel se menționează că responsabilii de la secția consulară sunt pregătiți să acorde asistența de specialitate.

„În caz de necesitate sau urgență consulară, cetățenii noștri pot solicita ajutor sau informații din partea misiunii diplomatice, inclusiv dacă sunt în posesia unor date vizând cetăţeni ai Republicii Moldova din zonele afectate”, susține Ministerul.

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 7,8 a avut loc în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria. Potrivit datelor preliminare, în urma cutremurului din Turcia au decedat 284 persoane și 2383 au fost rănite. În același timp, în Siria se înregistrează 230 de morți și 600 persoane rănite.

În Turcia a fost declarată stare de urgență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Getty Images

Înotul în râul Sena din Paris – permis din nou pentru prima dată din 1923

Râul Sena din Paris a fost redeschis pentru înotul public pentru prima dată după un secol. Informația fost raportată pe 5 iulie de BBC, care a precizat că în principalul râu al capitalei Franței au fost amenajate trei zone pentru cei care doresc să înoate: lângă Turnul Eiffel, în apropierea Catedralei Notre-Dame și în partea de est a orașului.

Potrivit presei, în aceste zone de înot au fost instalate vestiare și dușuri. De asemenea, vor fi prezenți salvamari care vor veghea asupra siguranței înotătorilor. Toate cele trei zone vor fi deschise până la sfârșitul lunii august, iar accesul la acestea este gratuit.

Înotul în Sena a fost interzis în 1923 din cauza pericolului reprezentat de barje și ambarcațiuni de agrement, precum și din cauza deteriorării rapide a calității apei. Înaintea Jocurilor Olimpice din vara anului 2024, au fost investiți peste 1,4 miliarde de euro în curățarea Senei. În iulie anul trecut, primarul Parisului, Anne Hidalgo, împreună cu alți membri ai Comitetului Olimpic, au intrat în apă pentru a demonstra că este sigur să înoți în râu.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: