Ambasada SUA: „Poporul Republicii Moldova are dreptul de a-și alege liderii și viitorul fără interferențe – fie dinăuntrul sau din afara țării”
Full Article 2 minutes read

Ambasada SUA: „Poporul Republicii Moldova are dreptul de a-și alege liderii și viitorul fără interferențe – fie dinăuntrul sau din afara țării”

„Întrucât Republica Moldova se află din nou la răscruce și se confruntă cu provocări fără precedent, Statele Unite rămân un partener fidel și constant al cetățenilor Republicii Moldova”. Despre acest lucru se anunță într-un mesaj al ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan.

„Chiar și în lupta cu această pandemie, trebuie să fim atenți și la sănătatea democrației Republicii Moldova. Liderii Republicii Moldova trebuie să continue să dezvolte instituții guvernamentale independente, să combată corupția omniprezentă, să asigure alegeri libere și corecte și să protejeze drepturile și libertățile individuale”, se anunță în comunicatul ambasadei SUA.

Instituția notează că a văzut unele progrese realizate de guvern, însă rămân multe de făcut, în special pe filiera combaterii corupției.

„Deși este puțin probabilă încheierea crizei COVID-19 înainte de alegerile prezidențiale din Republica Moldova din noiembrie, aceasta nu poate deveni o scuză pentru amânarea măsurilor necesare de îmbunătățire a procesului electoral. Poporul Republicii Moldova are dreptul de a-și alege liderii și viitorul fără interferențe – fie dinăuntrul sau din afara țării”, a declarat sursa citată.

„Sunt sigur că forța și curajul poporului Republicii Moldova pot depăși orice provocare pentru a crea un viitor mai luminos și mai prosper. Și vom continua să stăm umăr la umăr cu dumneavoastră în această călătorie”, a spus în încheiere, ambasadorul Dereck J. Hogan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: