Andrei Mardari / NewsMaker

Ambasadoarea SUA la ONU, despre ospitalitatea față de refugiați: „Este incredibil ceea ce a făcut Moldova”

Ambasadoarea SUA la ONU Linda Thomas-Greenfield susține că Republica Moldova a avut o reacție incredibilă față de refugiații din țara vecină. 

Oficialul american susține că a fost impresionată atât de familiile de moldoveni, cât și de acțiunie guvernului de la Chișinău, care au sărit în ajutorul cetățenilor ucraineni, care au fugit din calea războiului.

Ceea ce a făcut Moldova este incredibil. Ați deschis frontierele, familiile și-au deschis casele ca să primească refugiați, guvernul a susținut inițiativa. Ați demonstrat cât sunteți de ospitalieri. Și pe viitor vor fi reglementate procedurile juridice și legale dintre guvern și UNCHR din cadrul ONU. Însă cel mai important – ați făcut primul pas, v-ați deschis inimile și casele pentru acești oameni. Vă mulțumim pentru asta. Unul dintre scopurile vizitei mele este să îmi exprim personal recunoștința față de Moldova și poporul ei, să sprijin avansarea ei”, a menționat Linda Thomas-Greenfield.

În prezent, în Republica Moldova se află circa 100 de mii de refugiați din Ucraina. Potrivit guvernului, aproape 200 de dintre ei și-au găsit de lucru în Moldova.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Максим Андреев/NewsMaker

Oficial: procurorii moldoveni îl vor pe Plahotniuc în Moldova. Cererea de extrădare a fost expediată

Procuratura Generală anunță că a transmis autorităților din Grecia cererea oficială de extrădare a fostului lider democrat, Vladimir Plahotniuc, reținut recent pe aeroportul din Atena în baza unei alerte internaționale emisă de Interpol. Autoritățile de la Chișinău își exprimă încrederea că partea elenă va da curs solicitării și îl va preda justiției din Republica Moldova, pentru ca Plahotniuc să răspundă în fața legii pentru faptele de care este acuzat.

„Actele transmise includ toate materialele necesare în susținerea cererii, în conformitate cu prevederile Convenției europene de extrădare din 1957 (Convenția de la Paris) și normele de procedură penală aplicabile. Procuratura își exprimă încrederea că, în baza angajamentelor asumate în cadrul cooperării judiciare internaționale, autoritățile elene vor da curs cererii transmise, în vederea aducerii în fața justiției a persoanei vizate”, anunță PG.

Potrivit sursei, procedura de extrădare începe din momentul transmiterii cererii de extrădare de către statul solicitant către statul solicitat, pe teritoriul căruia a fost arestată persoana căutată.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: