Ambasadorul Italiei în Congo a fost ucis într-o tentativă de răpire
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul Italiei în Congo a fost ucis într-o tentativă de răpire

Ambasadorul italian Luca Attanasio a fost ucis într-o ambuscadă asupra unui convoi ONU în apropiere de oraşul Gomo din Republica Democrată Congo. În vârstă de 43 de ani, acesta era unul dintre cei mai tineri diplomaţi italieni, informează presa din Italia, citată de Digi24.

Attanasio se afla în Congo din 2017, unde se ocupa de mai multe proiecte umanitare. Regiunea în care a a avut loc atacul reprezintă o atracţie turistică situată într-una dintre cele mai periculoase zone de pe glob, conform BBC.

Luca Attanasio a murit în spital, după ce persoane necunoscute au deschis focul asupra mașinii în care se afla, într-un convoi al Programului Alimentar Mondial al ONU. Un ofițer al Poliției Militare italiene care-l însoţea pe diplomat și o a treia persoană au fost ucise în ambuscadă.

Atacul ar fi fost o tentativă de răpire, potrivit oficialilor parcului național Virunga, aflat în apropiere. Grupuri armate operează la marginea, dar și în interiorul parcului care se învecinează cu Uganda și Rwanda.

Parcul naţional Virunga din R.D. Congo, care se întinde pe o suprafaţă de 7.800 de kilometri pătraţi, este una din principalele atracţii turistice ale ţării dar şi una dintre cele mai periculoase regiuni de pe continentul african şi din lume.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: