Ambasadorul Ucrainei, convocat de Minsk pentru explicații după ce o rachetă a căzut în Belarus
Full Article 1 minutes read

Ambasadorul Ucrainei, convocat de Minsk pentru explicații după ce o rachetă a căzut în Belarus

Ambasadorul ucrainean la Minsk Igor Kizim a fost convocat la Ministerul de Externe din Belarus. Potrivit BBC, Kizim a fost chemat să dea explicații cu privire la racheta de model С-300, care ar aparține Ucrainei și a căzut pe un câmp din regiunea Breansk a Belarusului. 

„Partea belarusă consideră incidentul ca fiind extrem de grav”, au declarat reprezentanții Ministerului de Externe din Belarus, solicitând Kievului „să ia măsuri pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente în viitor”.

***

Pe 29 decembrie, autoritățile de la Minsk au declarat că pe un câmp din regiunea Breansk a Belarusului a căzut o rachetă. Se menționa că ar fi vorba despre un aparat de zbor de model С-300, care ar aparține Ucrainei. 

„Kremlinul este extrem de îngrijorat de incidentul cu căderea unei rachete ucrainene pe teritoriul Belarusului”, a spus Dmitri Peskov.

La rândul ei, Ucraina a declarat că este gata să invite experți independenți pentru a investiga circumstanțele căderii rachetei. Totodată, Kievul a subliniat că își rezervă „dreptul necondiționat de a proteja propriul cer”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: