Amendă de aproape 50 mii lei pentru un bărbat care a tăiat 11 salcâmi din parcul Valea Morilor
Full Article 2 minutes read

Amendă de aproape 50 mii lei pentru un bărbat care a tăiat 11 salcâmi din parcul Valea Morilor

Un bărbat a fost condamnat pentru tăierea ilegală a 11 arbori în parcul Valea Morilor din Chișinău. Acesta va trebui să plătească o amendă în valoare de 47 500 lei. 

Bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost recunoscut vinovat de tăierea ilegală a arborilor din fondul forestier. Acestuia i-a fost stabilită pedeapsa sub formă de amendă în mărime de 950 unități convenționale, echivalentul a 47 500 lei.

Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o activitate, ce ține de gestionarea fondului forestier pe un termen de 3 ani.

Procurorii spun că inculpatul, de comun acord cu alte persoane, pe 3 mai 2022, având drept scop tăierea ilegală a arborilor din fondul ariilor naturale protejate de stat, s-a deplasat în parcul Valea Morilor, în regiunea izvorului „Tamara”, unde a tăiat ilegal 11 arbori de specie salcâm.

Tot atunci, masa lemnoasă a fost transportată cu un autocamion și descărcată pe plaja lacului Valea Morilor, ulterior fiind depistată de poliție și confiscată.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

***

În mai 2022, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian declara că în Parcul Valea Morilor au fost tăiați ilegal copaci sănătoși și nu ar fi avut autorizație de la Agenția de Mediu și nici nu ar fost înștiințat Inspectoratul de Protecție a Mediului.

„Astfel de ilegalități nu puteau fi făcute fără acceptul Întreprinderii Municipale „Spații Verzi” (a căror angajați erau la fața locului și încărcau masa lemnoasă într-o mașină, conform unor investigații preliminare). Iar „Spații Verzi”, se știe, nu mișcă vreun deget fără aprobarea primarului”, a comunicat deputatul Radu Marian.

La rândul ei, Primăria Chișinău informa că serviciile municipale de profil au sesizat poliția pe marginea acestui caz, accentuând că terenul este în proprietatea Agenției Proprietății Publice subordonată Guvernului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: