Deputatul Radu Marian afirmă că în Parcul Valea Morilor au fost tăiați ilegal copaci. Primăria spune că a sesizat poliția
Full Article 2 minutes read

Deputatul Radu Marian afirmă că în Parcul Valea Morilor au fost tăiați ilegal copaci. Primăria spune că a sesizat poliția

Deputatul PAS, Radu Marian, afirmă că în Parcul Valea Morilor au fost tăiați ilegal copaci sănătoși și nu ar fi avut autorizație de la Agenția de Mediu și nici nu ar fost înștiințat Inspectoratul de Protecție a Mediului. Pe de altă parte, Primăria Chișinău informează că serviciile municipale de profil, au sesizat poliția pe marginea acestui caz, accentuând că terenul este în proprietatea Agenției Proprietății Publice subordonată Guvernului.

„Astfel de ilegalități nu puteau fi făcute fără acceptul Întreprinderii Municipale „Spații Verzi” (a căror angajați erau la fața locului și încărcau masa lemnoasă într-o mașină, conform unor investigații preliminare). Iar „Spații Verzi”, se știe, nu mișcă vreun deget fără aprobarea primarului”, a scris Marian pe canalul său de Telegram.

Potrivit acestuia există toate semnele unei acțiuni ilegale și a comiterii abuzului în serviciu de către oamenii care conduc capitala.

„Vor exista consecințe. Consilierii Municipali PAS au sesizat deja organele de drept, iar Agenția pentru Protecția Mediului urmează să se expună după ce primește informații adiționale de la Inspectoratul de Poliție. Amintesc că în ultimii 30 de ani, capitala a pierdut circa 500 de hectare de spații verzi”, a precizat deputatul.

La scurt timp, cu o reacție a venit și municipalitatea, care de asemenea, spune că a sesizat poliția.

„Pe parcursul zilei de marți, 03.05.2022, inspectorii Î.M. „Spații Verzi” au depistat un grup de persoane și 2 unități de tehnică (o autobasculantă și un autoturn) care efectuau lucrări de tăiere ilegală a 10 arbori. La fața locului au fost convocați reprezentanții Agenției de Mediu Chișinău pentru a consemna acțiunile ilegale, iar poliția a documentat cazul și întreprinde măsuri pentru a depista cine sunt persoanele care au comis infracțiunea în zonele verzi din sectorul Centru al capitalei”, comunică primăria.

În acest context, Primăria spune că „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” nu a executat lucrări silvotehnice în zona respectivă, autorizațiile fiind emise de Agenția de Mediu care nu se subordonează Primăriei Chișinău.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: