Amendat cu 5 000 de lei pentru că a condus o trotinetă beat și fără echipament. Vehiculul închiriat a ajuns în afara orașului
Full Article 4 minutes read

Amendat cu 5 000 de lei pentru că a condus o trotinetă beat și fără echipament. Vehiculul închiriat a ajuns în afara orașului

Un bărbat a primit o amendă de 5 mii de lei după ce a condus o trotinetă în stare de ebrietate. Cazul a avut loc pe 5 octombrie, în sectorul Rîșcani al capitalei. În plus, a comunicat bărbatul, polițiștii l-ar fi atenționat că a condus trotineta fără a fi echipat corespunzător. Mai mult, după ce a fost anunțat despre amendă, trotineta a fost evacuată la o parcare din localitatea Trușeni. Acolo, bărbatul ar fi trebuit să achite 1150 lei pentru a lua vehiculul și a-l returna companiei de la care l-a închiriat. Pentru NewsMaker, reprezentanții poliției au declarat că bărbatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,29 ml. Înainte de a fi testat alcoolscopic, el a fost văzut că se deplasa neuniform în trafic. 

Pe o rețea de socializare, un bărbat a anunțat că în seara zilei de 5 octombrie a fost oprit de polițiști în timp ce conducea o trotinetă închiriată. Cazul a avut loc în apropiere de Circ. El ar fi fost întrebat de oamenii legii de ce este fără echipament. „La care eu am răspuns că de unde pot lua echipament dacă închiriez (nota red. trotineta). Răspunsul a fost: pe noi aceasta nu ne interesează”, a relatat bărbatul, adăugând că polițiștii cer conducătorilor de trotinete să fie echipați cu un reflector și cască.

Ulterior, el ar fi fost întrebat dacă a consumat alcool. „Seara am băut alcool, dar nu am știut că mă pot obliga să răsuflu într-un tub, pentru că nu sunt șofer de mașină și nu am permis”, a adăugat el.

Într-un final, bărbatul a spus că a fost amendat cu 5 mii de lei.

„Totul ar fi fost bine, dar nimeni nu m-a anunțat că trotineta va fi evacuată… peste 2 zile mă contactează compania Bolt și mă întreabă ce mi s-a întâmplat noaptea, deoarece trotineta lor a fost evacuată la Trușeni. Am rămas uluit. Ei pe numele meu au evacuat trotineta Karl! Trotineta! Și eu trebuie să mă duc, să-mi pierd timpul pentru ca să o aduc și să achit nu numai amenda pentru evacuator dar și pentru 3 zile de staționare la parcare”, a comunicat el.

El a menționat că a fost cu reprezentanții companiei, de la care a închiriat trotineta, la parcarea din Trușeni și a luat vehiculul. „Am plătit 500 lei pentru evacuator și 650 amendă la parcare”, a spus el. Bărbatul a mai spus că a aflat, din discuția cu reprezentanții Bolt, că dacă „ești oprit pe trotuar, trotineta la fel va fi evacuată”.

Amendat cu 5 000 de lei pentru că a condus o trotinetă beat și fără echipament. Vehiculul închiriat a ajuns în afara orașului

Facebook/Thomas Shtift

Contactat de NewsMaker, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică Ana Chiseliță a confirmat cazul. Reprezentanta poliției a spus că bărbatul „se deplasa neuniform în trafic”.

„A fost suspectat de conducere în stare de ebrietate și nu era echipat corespunzător. Era un pericol public. 0,29 ml în aerul expirat – pentru astfel de încălcare codul contravențional prevede amendă. I-a fost aplicată amenda de 5000 lei. S-a supus pericolului atât el, cât și pe ceilalți participanți la trafic. Orice cetățean în privința căruia a fost întocmit un proces verbal este în drept de a ataca decizia agentului constatator în instanța de judecată”, a menționat reprezentanta Inspectoratului.

***

De la începutul anului, în Republica Moldova, au avut loc peste 60 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor. Iar mai mult de 50 de persoane au suferit răni. Aproape 70% dintre accidente s-au produs din vina celor care au folosit trotinetele. Astfel, oamenii legii au iniţiat în septembrie curent o campanie pentru a-i responsabiliza pe aceşti participanţi la trafic. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: