Andrei Năstase a depus un denunț la Procuratură, pe numele lui Igor Dodon. Îl acuză de trădare de țară

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a anunțat că a depus la Procuratura Generală un denunţ pe numele preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon. Reacția vine după ce șeful statului, în timpul întâlnirii cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, l-a numit pe acesta „preşedinte al Transnistriei”.

„Încep săptămâna cu o sesizare la Procuratura Generală pe marginea actului imoral și anticonstituțional al președintelui Dodon, de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste. Este o ilegalitate, care, coroborată cu operațiunea “Bolișoi paket” și tentativa de federalizare a țării pe care le-am deconspirat încă în 2018, constituie un act de trădare de țară și un grav atentat la statul Republica Moldova, care, potrivit art.1 din Constituție, este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

https://www.facebook.com/AndreiNastase.DA/posts/2608384726050872

De cealaltă parte, reprezentanții administrației prezidențiale au precizat că expresia utilizată de către președintele Igor Dodon în cadrul întâlnirii din 28 iulie cu liderul transnistrean „ține de un context exclusiv protocolar”.

Întâlnirea dintre președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a avut loc pe 28 iulie, la reședința prezidențială de la Condrița.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

(VIDEO) „Răfuială politică” sau „rușine pentru capitală“? Cum a reacționat Moldova la interdicția de intrare în România impusă lui Ceban

În Moldova continuă reacțiile la decizia autorităților române de a-i interzice primarului Chișinăului intrarea în România și în spațiul Schengen. Ministrul Educației, Dan Perciun, a scris pe Facebook că Ion Ceban ar fi susținut narațiuni pro-ruse, ar fi colaborat cu agenți FSB și ar fi acționat împotriva cursului european al Republicii Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a subliniat că asemenea decizii se bazează pe fapte concrete.

Iar blocul „Împreună” a cerut demisia lui Ceban, calificând situația drept o rușine pentru capitală. În replică, Ceban a declarat că interdicția ar fi rezultatul unei înțelegeri între președinții Moldovei și României, în schimbul sprijinului electoral oferit PAS și personal Maiei Sandu. Președinția a respins acuzațiile și le-a calificat drept „nefondate”.

Între timp, și în Parlament s-a iscat o dezbatere: unii deputați au calificat interdicția drept o răfuială politică și un „cadou” în preajma alegerilor. Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a sugerat că decizia nu a făcut decât să-i consolideze poziția lui Ceban. Deputata neafiliată Olesea Stamate și socialistul Vlad Batrîncea au cerut transparență și o explicare publică a motivelor interdicției. Iar deputata Diana Caraman susține că măsura a fost luată la solicitarea partidului de guvernare și fără o decizie judecătorească.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: