Andrei Năstase a depus un denunț la Procuratură, pe numele lui Igor Dodon. Îl acuză de trădare de țară
Full Article 2 minutes read

Andrei Năstase a depus un denunț la Procuratură, pe numele lui Igor Dodon. Îl acuză de trădare de țară

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, a anunțat că a depus la Procuratura Generală un denunţ pe numele preşedintelui Republicii Moldova Igor Dodon. Reacția vine după ce șeful statului, în timpul întâlnirii cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski, l-a numit pe acesta „preşedinte al Transnistriei”.

„Încep săptămâna cu o sesizare la Procuratura Generală pe marginea actului imoral și anticonstituțional al președintelui Dodon, de recunoaștere a lui Krasnoselski drept președinte al unei bucăți din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de forțele separatiste. Este o ilegalitate, care, coroborată cu operațiunea “Bolișoi paket” și tentativa de federalizare a țării pe care le-am deconspirat încă în 2018, constituie un act de trădare de țară și un grav atentat la statul Republica Moldova, care, potrivit art.1 din Constituție, este un stat suveran și independent, unitar și indivizibil”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Încep săptămâna cu o sesizare la Procuratura Generală pe marginea actului imoral și anticonstituțional al…

Posted by Andrei Nastase on Sunday, 2 August 2020

De cealaltă parte, reprezentanții administrației prezidențiale au precizat că expresia utilizată de către președintele Igor Dodon în cadrul întâlnirii din 28 iulie cu liderul transnistrean „ține de un context exclusiv protocolar”.

Întâlnirea dintre președintele Igor Dodon și liderul de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a avut loc pe 28 iulie, la reședința prezidențială de la Condrița.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: