Andrei Spînu, către dezvoltatorii imobiliari: „Vreau să văd clădiri cu panouri fotovoltaice pe acoperiș și pereți izolați”
Full Article 2 minutes read

Andrei Spînu, către dezvoltatorii imobiliari: „Vreau să văd clădiri cu panouri fotovoltaice pe acoperiș și pereți izolați”

Crizei energetică cu care se confruntă Republica Moldova impune necesitatea unor investiții mai ample în eficiența energetică a clădirilor construite în Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de viceprim-ministrul Andrei Spînu, tot el ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale astăzi, la Moldova Real Estate Forum. Vicepremierul propune ca dezvoltatorii imobiliari să izoleze termic pereții și să doteze clădirile nou construite cu panouri fotovoltaice.

„În contextul crizei energetice, e nevoie să se investească și mai mult în eficiența energetică a clădirilor. Vreau să văd de acum în colo clădiri conectate la sistemul centralizat de încălzire, cu panouri fotovoltaice pe acoperiș și pereți izolați termic”, a scris Spînu pe canalul său de Telegram.

Nu în ultimul rând, spune viceprim-ministrul Andrei Spînu, Moldova trebuie să se alinieze „cât mai repede” la standardele în construcții care le are UE. Potrivit ministrului, în prezent ministerul revede Codul urbanismului și construcțiilor, document pe care își propune să îl supună consultațiilor publice în octombrie, curent.

„Dragi investitori și dezvoltatori imobiliari, domeniul construcțiilor în Moldova are potențial, dar cum vor arăta orașele, localitățile țării, depinde de modul dvs. cum veți construi. Eu tare îmi doresc să conștientizați responsabilitatea dvs., pentru viitorul acestei țări”, a conchis ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: