Andrei Spînu: „După 48 de ore, putem spune că drumurile sunt curățate și se circulă liber”
Full Article 2 minutes read

Andrei Spînu: „După 48 de ore, putem spune că drumurile sunt curățate și se circulă liber”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță că toate drumurile naționale au fost curățate, după 48 de ore de la ninsorile puternice de duminică. Oficialul susține că, în prezent, se circulă „liber” în toată țara.

„Timp de peste 48 de ore, non-stop, mii de oameni, drumari, salvatori, polițiști, voluntari, agricultori, companii private au deszăpezit drumurile și au acordat ajutor oamenilor blocați. După 48 de ore putem deja spune că drumurile naționale sunt curățate și se circulă liber”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Oficialul a mulțumit tuturor celor care au intervenit și au ajutat la depășirea consecințelor calamității. Potrivit lui, la moment, echipele de intervenție continuă să lucreze pe drumurile naționale pentru a extinde partea carosabilă și a asigura circulația în condiții de siguranță.

Amintim că un puternic ciclon a acoperit Europa de Est. Duminica trecută, vremea s-a dezlănțuit în Bulgaria, România, Moldova, regiunile de pe litoralul Mării Negre din Ucraina și Rusia.

În Republica Moldova, una dintre țintele ciclonului, au fost înregistrate inclusiv decese. În raionul Căușeni, într-un automobil blocat în nămeți au fost găsite corpurile neînsuflețite a două persoane, în raionul Criuleni un bărbat a fost găsit înghețat în mijlocul drumului, în Grigoriopol la fel a fost găsit un bărbat decedat cu semne de îngheț.

La Chișinău, din cauza viscolului au avut de suferit 200 de oameni, 100 dintre aceștia au ajuns cu fracturi la Spitalul de Urgență.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: