Andrei Spînu, după discuțiile cu omologul său ucrainean: „Vor fi grăbite procedurile de construcție a podului Cosăuți– Yampol”
Full Article 2 minutes read

Andrei Spînu, după discuțiile cu omologul său ucrainean: „Vor fi grăbite procedurile de construcție a podului Cosăuți– Yampol”

În cadrul întrevederii cu omologul său ucrainean, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale menționează că în urma discuțiilor s-a ajuns la un consens pe mai multe segmente. Potrivit oficialului moldovean,  vor fi grăbite procedurile de construcție a podului Cosăuți (MD) – Yampol (UA) și va fi relansată cursa de tren Chișinău – Kiev.

Miniștrii celor două state discutat și necesitatea reabilitării liniilor de cale ferate aflate pe teritoriul Ucrainei, între stațiile Halta 111 – Basarabeasca, Halta 208 – Greceni, Etulia – Giurgiulești. Totodată, au vorbit și despre facilitarea tranzitului trenurilor pe teritoriul Ucrainei prin sectorul de cale ferată Giurgiulești – Reni – Etulia

„ Am convenit asupra tuturor aspectelor procedurale necesare pentru asigurarea, cât mai curând, a implementării regimului liberalizat de transport de marfă în regim bilateral și tranzit între ambele țări. Am primit asigurări că într-un termen scurt va fi dat curs solicitării de a fi majorat contingentului de autorizații de tranzit transport mărfuri între ambele state”, a spus Spînu.

Amintim că Andrei Spînu împreună cu secretarii de stat pe domeniul transporturilor și energetic al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale efectuează o vizită de lucru Ucraina.  Ministrul moldovean a avut mai multe întrevederi cu oficiali din Ucraina.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: