Angajații care s-au infectat cu Covid-19 la serviciu vor beneficia de indemnizații unice. Cine și câți bani va primi
Full Article 2 minutes read

Angajații care s-au infectat cu Covid-19 la serviciu vor beneficia de indemnizații unice. Cine și câți bani va primi

Personalul medical, precum și alți angajați din sectorul public, care s-au îmbolnăvit de Covid-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, până la data de 30 septembrie 2020, vor primi o indemnizație unică în valoare de 16 mii de lei. O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată în ședința de astăzi, 29 iunie.

Potrivit Guvernului, de indemnizația unică vor beneficia 877 persoane, dintre care 780 fac parte din personalul medical. În acest scop, Ministerul Finanțelor va aloca peste 14 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului.

Din suma totală de peste 14 milioane de lei, 3,072 milioane de lei vor fi alocate Ministerului Sănătății pentru 192 persoane; 2,960 milioane de lei – Consiliului municipal Chișinău pentru 185 persoane; 1,184 milioane de lei – Ministerului Apărării pentru 74 persoane; 752 mii de lei – Consiliului raional Edineț pentru 47 persoane; 688 mii de lei –  Ministerului Afacerilor Interne pentru 43 persoane, iar restul va fi distribuit altor autorități publice centrale și locale.

Până în prezent, 16 895 de angajați în sectorul bugetar au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: