Anglia va trimite un distrugător şi o fregată antisubmarin în Marea Neagră, în contextul tensiunilor din estul Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Anglia va trimite un distrugător şi o fregată antisubmarin în Marea Neagră, în contextul tensiunilor din estul Ucrainei

Marea Britanie va trimite un distrugător şi o fregată antisubmarin în Marea Neagră, în contextul noilor tensiuni din regiune dintre Rusia şi Ucraina, informează Digi24 cu referire la Reuters. Concomitent, marina militară a Regatului Unit va menține în stare de alertă avioane de luptă F-35 şi elicoptere „Merlin” specializate în lupta antisubmarin, prezente pe portavionul HMS Queen Elizabeth, aflat în Marea Mediterană.

Distrugătorul, înarmat cu rachete antiaeriene, şi fregata vor părăsi grupul de luptă al portavionului HMS Queen Elizabeth desfăşurat în Marea Mediterană şi se vor îndrepta spre strâmtoarea Bosfor pentru a ajunge în luna mai în Marea Neagră.

Avioanele F-35 şi elicopterele antisubmarin vor fi pregătite pentru a sprijini, la nevoie, navele din Marea Neagră, în condiţiile în care accesul portavioanelor în Marea Neagră este interzis conform convenţiei de la Montreux.

Recent, Rusia a anunţat trimiterea a 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră, pentru manevre militare. Ministerul rus al Apărării a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza acestor exerciţii navale.

Desfăşurarea de nave militare ale Royal Navy în Marea Neagră vine după ce SUA a decis să anuleze trimiterea în regiune a două nave de război, în contextul recentelor tensiuni din estul Ucrainei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: