ANRE anunță noi scumpiri la carburanți: S-au majorat cotațiile Platts
Full Article 2 minutes read

ANRE anunță noi scumpiri la carburanți: S-au majorat cotațiile Platts

După trendul de scădere continuă a prețurilor la carburanți, care a rezultat cu o ieftinire pronunțată de peste 3 lei/litru la motorină, actualmente, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) atestă o ușoară majorare a valorii cotațiilor Platts.

Prin urmare, ultimele majorări ale prețurilor la carburanți se datorează exclusiv creșterii cotațiilor Platts pentru produsele derivate din petrol la bursele internaționale, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor.

Astfel, în intervalul ultimelor două săptămâni, care este utilizat de către ANRE în calculul prețurilor, creșterea cotațiilor Platts este de 73 $/tona în cazul motorinei și de 46 $/tona în cazul benzinei, tendință care se menține și în continuare.

Totodată, și cotația țițeiului Brent, a ajuns în ultimele zile la peste 85 $/baril, în timp ce la începutul lunii februarie erau înregistrate cotații sub 79 $/baril.

În aceste condiții, pentru ziua de mâine, 07.03.2023, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de:
– 24,70 lei/litru – pentru benzina COR 95 (+10 bani);
– 22,26 lei/litru – pentru motorina standard (+15 bani).

ANRE anunță noi scumpiri la carburanți: S-au majorat cotațiile Platts


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: