Anul 2022 – declarat „Anul lucrătorului medical în municipiul Chişinău”
Full Article 1 minutes read

Anul 2022 – declarat „Anul lucrătorului medical în municipiul Chişinău”

Primăria municipiului Chișinău informează că 2022 este decretat Anul lucrătorului medical în municipiul Chișinău. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul Municipal Chișinău în ultima ședință din 2021. Inițiativa autorităților publice locale vine în semn de recunoștință și apreciere pentru angajații din sistemul medical municipal.

Prin astfel de măsuri se propune atragerea atenției societății asupra eforturilor depuse de cadrele medicale din instituțiile municipale de profil (și care se depun și în continuare), în activitatea lor cotidiană de înaltă responsabilitate pentru sănătatea populației.

În context, Primarul General, Ion Ceban, și-a exprimat respectul pentru toți angajații sistemului medical din capitală. Potrivit edilului, din martie 2020, medicii din Chișinău demonstrează în fiecare zi că sunt eroi în halate albe, având în vedere că 70% din toată presiunea la nivel de republică pe profilul COVID a fost pe instituțiile strategice din municipiul Chișinău.

Conform deciziei adoptate, Direcția generală asistență medicală și socială urmează să elaboreze și să aprobe un plan de acțiuni dedicat Anului lucrătorului medical din municipiul Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: