Aparatul Președintelui țării va cuprinde mai puțini angajați. Maia Sandu a semnat decretul (DOC)
Full Article 2 minutes read

Aparatul Președintelui țării va cuprinde mai puțini angajați. Maia Sandu a semnat decretul (DOC)

Aparatul Președintelui Republicii Moldova va include un număr-limită de 150 de angajați, cu 13 mai puțin decât înainte. Noua structură a fost aprobată de șefa statului, care a semnat un decret în acest sens.

Potrivit deciziei, a fost eliminat serviciul distincții de stat. De această sarcină va fi responsabilă Direcția juridică. Astfel, Direcția juridică va cuprinde secțiile „acte prezidențiale”, „asistență și reprezentare” și „cetățenie, grațiere și distincții de stat”.

Direcția comunicare și protocol a fost transformată în Direcția informare și comunicare cu mass-media, fiind eliminate secțiile Comunicare cu mass-media și Relații instituționale și de protocol.

În schimb, apar două secții la Direcția relații externe și protocol: Secția relații externe și Secția protocol.

O altă schimbare ține de Direcția relații cu cetățenii și controlul examinării petițiilor, care a fost transformată în Direcția petiții și audiență.

Pentru implementarea modificărilor, Maia Sandu a abrogat Decretul semnat pe 11 februarie 2021, conform căruia Aparatul Președintelui includea un număr de 163 de angajați.

Maia Sandu este cel de-al șaselea președinte al Republicii Moldova. Aceasta a fost învestită în funcție în data de 24 decembrie, după ce a câștigat alegerile prezidențiale în favoarea fostului șef al statului, Igor Dodon, care a vrut să obțină încă un mandat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: