NewsMaker/Андрей Мардарь

Aparatul Președintelui țării va cuprinde mai puțini angajați. Maia Sandu a semnat decretul (DOC)

Aparatul Președintelui Republicii Moldova va include un număr-limită de 150 de angajați, cu 13 mai puțin decât înainte. Noua structură a fost aprobată de șefa statului, care a semnat un decret în acest sens.

Potrivit deciziei, a fost eliminat serviciul distincții de stat. De această sarcină va fi responsabilă Direcția juridică. Astfel, Direcția juridică va cuprinde secțiile „acte prezidențiale”, „asistență și reprezentare” și „cetățenie, grațiere și distincții de stat”.

Direcția comunicare și protocol a fost transformată în Direcția informare și comunicare cu mass-media, fiind eliminate secțiile Comunicare cu mass-media și Relații instituționale și de protocol.

În schimb, apar două secții la Direcția relații externe și protocol: Secția relații externe și Secția protocol.

O altă schimbare ține de Direcția relații cu cetățenii și controlul examinării petițiilor, care a fost transformată în Direcția petiții și audiență.

Pentru implementarea modificărilor, Maia Sandu a abrogat Decretul semnat pe 11 februarie 2021, conform căruia Aparatul Președintelui includea un număr de 163 de angajați.

Maia Sandu este cel de-al șaselea președinte al Republicii Moldova. Aceasta a fost învestită în funcție în data de 24 decembrie, după ce a câștigat alegerile prezidențiale în favoarea fostului șef al statului, Igor Dodon, care a vrut să obțină încă un mandat.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Getty Images

Înotul în râul Sena din Paris – permis din nou pentru prima dată din 1923

Râul Sena din Paris a fost redeschis pentru înotul public pentru prima dată după un secol. Informația fost raportată pe 5 iulie de BBC, care a precizat că în principalul râu al capitalei Franței au fost amenajate trei zone pentru cei care doresc să înoate: lângă Turnul Eiffel, în apropierea Catedralei Notre-Dame și în partea de est a orașului.

Potrivit presei, în aceste zone de înot au fost instalate vestiare și dușuri. De asemenea, vor fi prezenți salvamari care vor veghea asupra siguranței înotătorilor. Toate cele trei zone vor fi deschise până la sfârșitul lunii august, iar accesul la acestea este gratuit.

Înotul în Sena a fost interzis în 1923 din cauza pericolului reprezentat de barje și ambarcațiuni de agrement, precum și din cauza deteriorării rapide a calității apei. Înaintea Jocurilor Olimpice din vara anului 2024, au fost investiți peste 1,4 miliarde de euro în curățarea Senei. În iulie anul trecut, primarul Parisului, Anne Hidalgo, împreună cu alți membri ai Comitetului Olimpic, au intrat în apă pentru a demonstra că este sigur să înoți în râu.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: