Aprobat. A fost majorat împrumutul din partea BEI pentru reabilitarea celui mai aglomerat tronson de cale ferată din țară
Full Article 50 second read

Aprobat. A fost majorat împrumutul din partea BEI pentru reabilitarea celui mai aglomerat tronson de cale ferată din țară

Parlamentul a aprobat, în data de 21 ianuarie, majorarea de la 50 de milioane de euro până la 74 de milioane de euro a împrumutului oferit Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiții (BEI) în scopul modernizării infrastructurii feroviare.

Majorarea împrumutului va permite Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” să reabiliteze tronsonul de cale ferată Bender-Căușeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești, cel mai aglomerat tronson de cale ferată din țară.

Proiectul pentru ratificarea Acordului de modificare și de reformulare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții privind infrastructura feroviară şi parcul de material rulant ale Republicii Moldova a fost aprobat în lectura a doua, finală.

Contractul de finanțare dintre Moldova și BEI privind infrastructura feroviară și parcul de material rulant al Republicii Moldova a fost ratificat în 2016.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: